Daar gaat de bange Calimero weer die diep in de genen van heel wat Belgen verborgen zit. Zelfs bij de Belgische grootgrutterfamilie Colruyt. Want afgelopen zaterdag beschuldigde die namelijk zijn grote concurrent Albert Heijn ervan zijn prijzen te laten zakken als Test-Aankoop zijn jaarlijkse prijzenenquête houdt.

Niet handig

Natuurlijk is het slim om je concurrenten scherp in de gaten te houden. Dat zal Frans Colruyt ongetwijfeld goed doen en reken er maar op dat Appie Heijn dat andersom ook goed doet. Maar of het nu waar is of niet; het is niet altijd zo handig om dan in de media te gaan roepen dat je naaste concurrent zich zou laten beïnvloeden door een organisatie als Test-Aankoop waarvan niemand in Belgie weet waar en wanneer die bij je binnenvalt. 

Om TestAankoop onmiddellijk uit de wind te zetten was meneer Frans Colruyt er wel als de kippen bij om te verklaren dat Test-Aankoop volgens het boekje werkt. Want die club moet je natuurlijk niet tegen je in het harnas jagen als daar geen goede redenen voor zijn. 

Volste vertrouwen in Test-Aankoop

Kritiek op de concurrentie hebben past niet in onze cultuur. Noch in de Nederlandse, noch in de Vlaamse culttuur. De reactie van Albert Heijn was dan ook laconiek:  “We volgen enkel de markt, zoals iedereen”, zegt Sally Herygers, die voor de Nederlandse supermarktketen het woord voert. “Niemand weet wanneer Test-Aankoop langskomt, wij dus ook niet. En wij hebben het volste vertrouwen in het rapport van Test-Aankoop.” Maar los daarvan; door als Colruyt nu plotsklaps de verongelijkte Calimero uit te hangen ziet de buitenwereld dit eerder als een zwaktebod van een slecht verliezer. 

Share This
Verified by MonsterInsights