Boek Valse Vrienden

Eindelijk, daar ligt ie dan, het boek Valse Vrienden. Toen ik thuis kwam vanavond stond er een doos in de gang met een aantal vers-van-de-pers exemplaren. Mijn uitgever had me al gezegd dat ik met Valse Vrienden in ieder geval geen politiek correct boek had geschreven. Maar daarover zo dadelijk meer.

Ik heb in het verleden meer boeken geschreven en ik herinner me dat ik bij mijn eerste boek niet wist hoe snel ik het eerste exemplaar uit de verpakking moest scheuren. Klaar om het van alle kanten te bekijken en te betasten. Nu na mijn vierde boek is die spanning een stuk minder. De nieuwigheid is er in die zin een beetje van af. Maar toch blijft het een spannend moment om dan eindelijk een hard copy in je hand te hebben en het door te bladeren.

Mijn eerste indruk is dat Valse Vrienden er prima uitziet. Leuke cover, verzorgd binnenwerk. Kortom, qua vormgeving een geslaagd boek, zo vind ik zelf. Nu maar hopen dat de lezer er ook zo over denkt…

Inhoudelijk onderscheidt het boek Valse Vrienden zich ook van de meeste andere boeken die tot nu toe over de relatie Belgen Nederlanders zijn verschenen. Meestal wordt daarin met een grote boog om de vaak moeizame relatie tussen de inwoners van beide landen heen gelopen. Daarom hoog tijd voor een boek dat nu eens niet politiek correct is. Dat met andere woorden de problemen tussen Belgen en Nederlanders eens een keer NIET met de mantel der liefde bedekt… Waarin met andere woorden de geit en de kool NIET worden gespaard. Waar heel onBelgisch en heel Nederlands wordt omschreven hoe de vork echt aan de steel zit!

Een boek dat geen media-aandacht heeft bestaat niet

Spannend is ook of de media het boek Valse Vrienden gaan oppikken. Want een boek dat geen media-aandacht krijgt bestaat niet of nauwelijks. Hoopgevend is dat ik vandaag van diverse redacties al een telefoontje kreeg. De eerste signalen zijn gunstig. Al zei vandaag een bureauredacteur van een actualiteitenprogramma die me polste over mijn mogelijke beschikbaarheid dat het ook vaak een kwestie van geluk is. Er is zo enorm veel aanbod. En als bij wijze van spreken de presidentskandidaat van de VS een scheet laat, dan is dat vaak belangrijker nieuws. Over de mogelijke media coverage daarvan houd ik u natuurlijk ook op de hoogte.    

Mocht u het boek willen bestellen? Sinds 12 oktober is Valse Vrienden verkrijgbaar in de boekhandel. Je kunt het natuurlijk ook gewoon bestellen via internet, zoals bijvoorbeeld Bol.com  of  Managementboek.nl

Heeft u Valse Vrienden gelezen, laat dan gerust hieronder een bericht na. Zelf ben ik razend benieuwd naar uw reacties!
Share This
Verified by MonsterInsights