Tips voor Belgen en Nederlanders om samen te werken en zaken te doen

Als Belgen, Vlamingen of Nederlanders tips willen ontvangen om elkaar beter te begrijpen, of beter samen te werken en succesvol zaken te doen, lees dan mijn boek Valse Vrienden.

Ook tijdens onze workshops krijgt u talloze waardevolle adviezen en tips voor een betere interculturele samenwerking tussen België en Nederland.

Niet alleen op het vlak van de zakelijke contacten, maar ook privé als u plotseling een Belgische of Nederlandse buur krijgt of als uw zoon/dochter met een partner van over de grens komt aanzetten, dan is het verdraaid handig als u weet hoe u vanaf het begin de contacten op een plezierige manier kunt laten verlopen.

We spreken misschien bijna dezelfde taal, maar wist u dat er in Europa geen twee buurlanden zijn die zó van elkaar verschillen als België en Nederland?

We verstaan elkaar wel maar begrijpen elkaar niet altijd even goed…

Denkt u dat dit in de praktijk nogal meevalt? Doe dan onderstaande test*.

Bent u Nederlander klik dan op het Belgische landkaartje

* Deze test is ontwikkeld door het toonaangevende Vlaamse tekstbureau Schrijf.be en met hun toestemming hier weergegeven. Naast copywriting hertaalt dit bureau ook Nederlandse teksten naar het ‘Vlaams’ en omgekeerd.

Bent u Vlaming, klik dan op het onderstaande Nederlandse landkaart

Beter inzicht in elkaar

Bent u zakenman of -vrouw, politicus of ambtenaar en wilt u tips of beter inzicht krijgen in elkaar hoe bij ‘de buren’ beslissingsprocessen lopen, kom dan op onze blogpagina regelmatig inspiratie opdoen.

Ontdek hoe verschillend Belgen en Nederlanders omgaan met hiërarchie, hoe het gesteld is met de bereidheid om risico te nemen, waarom Nederlanders meer vertrouwen hebben in hun overheid, hoe beslissingen tot stand komen en waarom dat in België meestal een stuk langer duurt.

Kortom: waarom de cultuurverschillen van grote invloed zijn op de wijze waarop Belgen en Nederlanders met elkaar zaken doen.

Onze tips zullen u zeker helpen om ook meer uit uw zakelijke relaties te halen.

Opdrachtgevers workshops cultuurverschillen Belgen Nederlanders

De afgelopen jaren werkte ik voor tientallen opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en overheidsorganisaties om der cultuurverschillen tussen Belgen en Nederlanders te overbruggen.
Dit varieerde van een lezing tot het begeleiden van workshops van meerdere dagen om bijvoorbeeld Belgische en Nederlandse sales teams beter te laten samenwerken waar ik dan als facilitator optreed. Ook leidde ik heel wat debatten over dit onderwerp.

Tevens verzorgde ik tientallen lezingen voor voornamelijk business clubs in de grensregio met België/Nederland alsook voor afdelingen van de Rotary, Lions, Orde van den Prince, Kiwani’s, Kamers van Koophandel, enz. Ook word ik regelmatig als specialist in cultuurverschillen België/Nederland geïnterviewd door de krant, radio en televisie.
(zie ook: ‘Valse Vrienden’ )

Vooral in marketing en sales afdelingen is interculturele samenwerking tussen Belgen en Nederlanders niet altijd vanzelfsprekend.
Klik hier voor referenties

Wilt u weten of we ook uw organisatie kunnen helpen?

Share This
Verified by MonsterInsights