Workshops om samenwerking Belgen en Nederlanders te bevorderen

SInds 2010 word ik regelmatig gevraagd voor lezingen, workshops en persoonlijke coachings-opdrachten om de samenwerking tussen Belgen en Nederlanders te bevorderen.

De aanleiding was het verschijnen van mijn vorige boek Waarom Belgen niet kunnen voetballen en Nederlanders nooit wereldkampioen worden. Een boek dat NIET over voetballen ging, maar over de vaak moeizame samenwerkingsrelaties tussen Belgen en Nederlanders.

Met elf herdrukken raakte het boek vooral in directiekamers van Benelux-organisaties een gevoelige snaar en sindsdien ben ik een veelgevraagd spreker over dit onderwerp.

Cultuurverschillenbelgienederland.nl - Workshops-cultuurverschillen-nederlanders-belgen

Enkele opdrachtgevers

De afgelopen jaren werkte ik voor tientallen opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en overheidsorganisaties. Dit varieerde van een lezing tot het begeleiden van workshops van meerdere dagen om bijvoorbeeld Belgische en Nederlandse sales teams beter te laten samenwerken waar ik dan als facilitator optreed. Ook leidde ik heel wat debatten over dit onderwerp.

Klik op ‘referenties’ voor een actueel overzicht van onze opdrachtgevers.

Wilt u ook dat Evert van Wijk bij u een workshop of lezing komt geven?

Persoonlijke coaching en advisering

Naast lezingen en workshops houd ik me ook bezig met persoonslijke coaching en advisering van Nederlandse en Vlaamse (top)managers die in een voor hun nog vreemde Nederlandse of Belgische bedrijfscultuur gaan werken.

Tijdens mijn lezingen en workshops toets ik samen met de opdrachtgever alle (voor)oordelen op kritische wijze aan talloze praktijkervaringen.

Werkwijze

Mijn werkwijze is vooral op de praktijk gericht. Aan de hand van filmpjes, rollenspellen en oefeningen ontdekken de deelnemers dat bijvoorbeeld beslissingen in Nederland veel eerder bottom up tot stand komen. Dit in tegenstelling tot België. Daar worden beslissingen vooral top down genomen.

Nederlanders leren dan weer dat in België een ja, ook een nee kan betekenen. Belgen ontdekken dat de relatie in Nederland een minder belangrijke rol speelt bij het gunnen van een opdracht.

De hoofddoelstelling van mijn lezingen en workshops is niet alleen om de verschillen inzichtelijk te maken en te duiden, maar vooral ook om te kijken hoe die in de praktijk kunnen worden overbrugd.

Zo wordt samenwerking geen hoofdpijn, maar vooral meerwaarde! 

Tijdsduur workshops en tarieven

De tijdsduur van mijn lezingen en workshops variërt meestal van 1 uur, tot 1 dagdeel (ochtend of (na)middag van ca. 4 uur).

Ik treed regelmatig als facilitator op bij workshops van 1 tot 2 dagen. Met de opdrachtgever en zijn team trek ik me dan terug in het ‘hutje op de hei’ om met complexere samenwerkingsuitdagingen aan de slag te gaan.

Persoonlijke coachingsopdrachten strekken zich meestal uit over langere tijd.

Mijn tarieven zijn afhankelijk van de voorbereiding, reistijd en duur van de opdracht. Graag maak ik op basis van een telefonische briefing een offerte voor u op maat.

Meer informatie over onze aanpak?

Share This
Verified by MonsterInsights